Σύνδεση με το Λιμάνι

 

 

Στο λιμάνι της Κέρκυρας υπάρχουν τέσσερις λεωφορειακές γραμμές που το συνδέουν με την πόλη και το αεροδρόμιο του νησιού με συχνά δρομολόγια.

ΓΡΑΜΜΗ 15: Η γραμμή με τον αριθμό 15 ενώνει το λιμάνι με το αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Το λεωφορείο ξεκινάει εντός του λιμένα από τη στάση των κρουαζιερόπλοιων και των πλοίων για την Αλβανία. Περνάει από το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα από την πλατεία Σαρόκο (αφετηρίες), όπου υπάρχει και information kiosk, καθώς εκεί βρίσκονται οι περισσότερες αφετηρίες των γραμμών μας. Στη συνέχεια κατευθύνεται στο σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων (από εκεί μπορεί κανείς να επιβιβαστεί στο υπεραστικό λεωφορείο με προορισμό τα πιο γνωστά μέρη του νησιού όπως: Παλαιοκαστρίτσα, Κάβος , Αχαράβη, Ρόδα, Σιδάρι, Μωραϊτικα, Μεσογγή, Γλυφάδα, Αγ. Γεώργιος Αργυράδων κ.α), και καταλήγει στο αεροδρόμιο. (Για τις ώρες δρομολογίων πατήστε εδώ).

Από το κέντρο της πόλης-Πλατεία Σαρόκο, μπορεί κανείς να επιβιβαστεί προς άλλους προορισμούς όπως:

ΓΡΑΜΜΗ 2 (ΚΑΝΟΝΙ): Στάση στο κέντρο της πόλης- Πλατεία Σαρόκο, συνεχίζει ΣΠΙΑΝΑΔΑ (Πλ/ΛΙΣΤΟΝ) και καταλήγει στο ΚΑΝΟΝΙ με αντίστροφη επιστροφή.

ΓΡΑΜΜΗ 6 (ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ): Αφετηρία Μητροπ. Μεθοδίου, διέρχεται από το σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ (από εκεί μπορεί κανείς να πάρει το υπεραστικό λεωφορείο με προορισμό τα πιο γνωστά μέρη του νησιού όπως: Παλαιοκαστρίτσα, Κάβος, Αχαράβη, Ρόδα, Σιδάρι, Μωραΐτικα, Μεσογγή κ.α) Η γραμμή 6 συνεχίζει προς ΠΕΡΑΜΑ και καταλήγει στην περιοχή ΤΣΑΚΙ ΜΠΕΝΙΤΣΩΝ.

ΓΡΑΜΜΗ 7 (ΔΑΣΙΑ): Αφετηρία Πλατεία Σαρόκο, διέρχεται από ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ – ΓΟΥΒΙΑ –ΤΖΑΒΡΟΥ – ΚΟΜΜΕΝΟ – ΔΑΣΙΑ – ΥΨΟΣ και καταλήγει στον ΥΨΟ – ΠΥΡΓΙ.

ΓΡΑΜΜΗ 8 (ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ-AQUA LAND): Αφετηρία Πλατεία Σαρόκο, διέρχεται από ΚΟΥΛΙΝΕΣ – ΑΛΕΠΟΥ – ΤΡΙΚΛΙΝΟ – ΑΦΡΑ και καταλήγει στην AQUALAND (περιοχή Αγ. Ιωάννης).

ΓΡΑΜΜΗ 10 (ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ): Αφετηρία Μητροπ. Μεθοδίου, διέρχεται από τη στάση των Υπεραστικών λεωφορείων απ‘ όπου εκεί μπορεί κανείς να πάρει το υπεραστικό λεωφορείο με προορισμό τα πιο γνωστά μέρη του νησιού όπως: Παλαιοκαστρίτσα, Κάβος, Αχαράβη, Ρόδα, Σιδάρι, Μωραΐτικα, Μεσογγή κ.α.) Η γραμμή 10 συνεχίζει ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΚΑΝΑΛΙΑ –ΤΣΑΡΟΥ – ΒΡΥΩΝΗ – ΠΟΝΤΙ και καταλήγει στο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ.

ΓΡΑΜΜΗ 11 (ΠΕΛΕΚΑΣ): Αφετηρία πλατεία Σαρόκο, διέρχεται από ΚΟΥΛΙΝΕΣ-ΑΛΕΠΟΥ-ΚΟΥΡΟΥΜΠΑΤΙΚΑ και καταλήγει στον γραφικό ΠΕΛΕΚΑ.

Οι υπόλοιπες γραμμές που εξυπηρετούν το Λιμάνι της Κέρκυρας είναι οι ακόλουθες:

Ν.2β : Ξεκινάει από την περιοχή Κεφαλομάντουκο, διέρχεται από το λιμάνι της Κέρκυρας και καταλήγει στο κέντρο της πόλης-Πλατεία Σαρόκο

Ν.16 Λιμάνι – Σπηλιά : Η γραμμή Ν.16 ενώνει το λιμάνι της Κέρκυρας με την παλιά πόλη (ΣΠΗΛΙΑ) με συχνά δρομολόγια. Η γραμμή 16 έχει την αφετηρία της εντός του λιμένα από τη στάση των κρουαζιερόπλοιων και των πλοίων για την Αλβανία και καταλήγει στη Σπηλιά όπου στο τέλος της στάσης μπορεί κανείς να επιβιβαστεί στα τουριστικά λεωφορεία τύπου Hop on-Hop off και να περιηγηθεί στα αξιοθέατα του νησιού μας.(Προσφορές για οικογένειες και group).Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ corfucitytours

Στη Σπηλιά βρίσκεται το νέο φρούριο που κτίστηκε από τους ενετούς τον 16ο αιώνα, ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί σε ένα χώρο που επικρατεί έντονα το βενετσιάνικο στοιχείο, και να κατευθυνθεί σε μικρή απόσταση προς την πλατεία Σπιανάδα, Λιστόν. Στην κάτω πλευρά της πλατείας δίπλα στο Λιστόν υπάρχει η αφετηρία της λεωφορειακής μας γραμμής Κανόνι (Ν.2α), για Μον Ρεπό, Κανόνι, Ποντικονήσι. Επίσης 200 μ. από το τέρμα του λεωφορείου στην Παλιά Πόλη υπάρχει μικρή παραλία δίπλα από τα τείχη του Παλιού Φρουρίου.

Ν.17 : Λιμάνι – Άνω πλατεία Λιστόν. Η γραμμή Ν.17 συνδέει το Λιμάνι με την πλατεία Σπιανάδα, Λιστόν που θεωρείται η μεγαλύτερη πλατεία στην Ελλάδα. Η αφετηρία της γραμμής 17 είναι μπροστά από το παλαιό φρούριο το οποίο κτίστηκε από τους Ενετούς το 13ο αιώνα. Στην κάτω πλευρά της πλατείας δίπλα στο Λιστόν υπάρχει η αφετηρία της λεωφορειακής μας γραμμής Κανόνι (Ν.2α), για Μον Ρεπό, Κανόνι, Ποντικονήσι.

Τιμή κανονικού εισιτηρίου: 1,20 €

Τιμή προσαυξημένου εισιτηρίου (εντός του λεωφορείου) 2,00 €